Otopeni Air Show 2010

Sambata, 17 iulie, cei care au ales sa intrerupa drumul de pe DN1 catre munte si s-au oprit pret de 3 ceasuri la aeroportul Otopeni au avut parte de unul din cele mai reusite show-uri aviatice din Romania. dsc_004

Contestat pentru anvergura si implicit pentru resursele materiale necesare desfasurarii, show-ul a incantat cateva mii de privitori veniti, nu pentru ca erau neaparat dedicati domeniului si pentru emotia puternica si fascinatia pe care o trezeste zborul.

Aflat la cea de-a doua editie, mitingul aviatic de anul acesta a celebrat centenarele a doua momente imortante din istoria aviatiei romane: primul zbor al unui aviator roman realizat cu un avion de conceptie romaneasca (Aurel Vlaicu) si primul zbor al unui aeroplan cu reactie din lume (Henri Coanda).

Canicula a fost foarte greu de suportat, insa demonstratiile aeriene au tinut privirile atintite, uimind si bucurand prin show-ul de exceptie dat de Fortele Aeriene Romane si membrii Aeroclubului Romaniei.

Invitatul special al show-ului aviatic a fost lituanianul Jurgis Kairys, dublu campion mondial, unul din cei mai buni acrobati ai zborului din lume, cel care a taiat rasuflarea prin excelenta demonstatie de la mansa avionului sau, JUKA (SU31). In replica au fost demonstatiile date de pilotul roman George Rotaru si Iacarii Acrobati.

Pentru cei care au ratat mitingul aviatic, pozele pot fi considerate cu dedicatie, iar pentru cei care vor sa se convinga pe viu de maiestria lui Jurgis Kairys au posibilitate s-o faca pe 7, 8 august cand va fi prezent din nou in Romania la Mamaia Air Show, Constanta.

Reclame

One Response to Otopeni Air Show 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: