Andre Rieu – Salzburg 2014

Iata cateva impresii vizuale de la concertul lui Andre Rieu din orasul in care mai vibreaza „sunetul muzicii”. Auditoriul de la Salzburg Arena a fost incantat de acordurile nelipsitului vals al lui Sostakovici, de valsurile lui Strauss – cel care l-a inspirat pe Rieu sa creeze formidabila orchestra cu care a emotionat pret de trei ore pana la ultimul bis.

Urmand exemplul lui Daniel Barenboim, pentru care muzica nu este doar un element cultural, ci si unul pacificator, acesta reusind sa reuneasca o orchestra formata din israelieni si palestinieni, care incanta publicul din lumea larga dincolo de beligeranta istorica, Andre Rieu a demonstrat – sperand ca nu doar prin muzica – ca Ucraina (prin soprana Anna Reker) si Rusia (prin Trio Sankt Petersburg) pot fi „zusammen”.

Doar vocea minunata a sopranei Mirusia Louwerse interpretand Memory din musical-ul Cats a acoperit regretul de a nu fi ascultat valsul lui Hopkins.

Fotografiile pot cel mult sugera atmosfera incredibila care ar trebui transformata intr-o experienta reala cel putin o data in viata !

Reclame

2 Responses to Andre Rieu – Salzburg 2014

  1. GoutteDeReve says:

    „Fotografiile pot cel mult sugera atmosfera incredibila care ar trebui transformata intr-o experienta reala cel putin o data in viata! ”
    Ai perfectă dreptate! Este cel care m-a „împăcat” cu muzica clasică. A găsit modalitatea de a face ignoranţi ca mine să plece urechea, prin încântarea ochilor, la ceva ce părea greu de digerat, înainte vreme. Fiecare cadru cred ca a fost un moment de bucurie 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: